l

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent, hogy "veled" készítem a weboldalt?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

A weboldalkészítés egyharmad részben kódolás, kétharmad részben kapcsolat.
Ez azt jelenti, hogy nagy szükség van Rád is az oldal készítése során. Nélküled is össze tudom állítani a weboldalt, de valószínűleg az egy értelmetlen, koncepió nélküli tákolmány lesz, ami nulla bevételt fog termelni Neked. Ez így elég rosszul hangzik, nem igaz? 

Ha engem bízol meg a weboldalad elkészítésével, arra kell számítanod, hogy 1-2 hétig valamilyen kommunikációs csatornán folyamatosan tartjuk majd a kapcsolatot. Legfontosabb, hogy meg kell határoznunk a célt, amit a weboldallal el szeretnél érni. A márkádat szeretnéd ismertebbé tenni? Bizalmat építenél a látogatókban? Értékesíteni szeretnél valamit? Esetleg hírlevél feliratkozókat gyűjtenél? A weboldal céljának meghatározása után kezdődhet az építkezés. 

Milyen tárhelyszolgáltatót válassz?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Tárhelyszolgáltatót számtalan mennyiségben találhatsz az interneten, ám megbízható szolgáltatót már annál kevesebbet. Találkoztam már olyan ügyféllel, aki egy alacsony védelmi szinttel rendelkező szolgáltatónál hosztolt, és bizony rengeteg problémát okozott a weboldalkészítés során.

Természetesen azt a szolgáltatót választod, amelyiket csak szeretnéd, én csak javaslatot tehetek. Én évek óta a debreceni székhelyű Dima.hu – nál parkoltatom az ügyfeleim weboldalát, és eddig semmilyen panasz nem volt rájuk. 

Ha őket választod, akkor az általam készített honlap hibátlan működésére 1 év garanciát is vállalok, hiszen tudom, hogy a szerverszintű védelmen nem fog múlni semmi.

Mitől függ a webolalkészítés ára?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Egy egyoldalas, landoló oldal ára 80.000 Forinttól, egy üzleti weboldal ára 120.000 Forinttól, egy webáruház ára pedig 150.000 Forinttól kezdődik. Ezt az árat növelhetik a weboldalhoz kért egyedi funkciók. Egy alap üzleti weboldal ára például nem tartalmazza a keresőoptimalizálás költségét, enélkül a honlapod nem fog megjelenni a Google-ben, kivéve ha célirányosan rákeresel a domain nevedre. Gyakran találkozom olyan ügyféllel, aki bizonyos kulcsszavakra keresve szívesen látná elkészült honlapján a Google első oldalán, de SEO nélkül ez nem fog megtörténni.

Tovább drágíthatja az árat például, ha chatbot-ot kérsz, pop-up ablakot, Google Analytics integrációt,  Facebook pixel elhelyezést, vagy rendszeres karbantartást. Ha egyedi elképzeléseid vannak, amelyek nem férnek bele a csomagajánlatba, kérj árajánlatot!

Miért nem újítok fel régebbi weboldalt?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy elavult rendszert használó weboldalt nem érdemes felújítani. Elkézelhető, hogy a weboldal tárhelye is bővítésre szorul, hiszen az új környezetet a meglévő háttér nem tudná megfelelően kiszolgálni. 

Az ingyenes weboldalkészítőkkel (Webnode, eOldal, freeweb, iwk) készült honlapok felújítása szintén nem egyszerű, hiszen az ott létrehozott felületet egy másik rendszerbe kell áthelyezni. A régi weboldalak felújításával annyi plusz kiadás járna, hogy egész egyszerűen nem éri meg. Mint ahogy egy omladozó ház felújításába se invesztálunk milliókat, így az elavult weboldalakat sem érdemes toldozni-foldozni. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, ha a meglévő tartalmi elemeket egy új, stabilabb, biztonságosabb környezetbe helyezve fejlesztjük tovább a honlapot.

Miért nem jó az ingyenes weboldal?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Az ingyenes weboldal egyszerűen remek, azoknak, akiknek semmilyen céljuk nincs a honlapjukkal. Ha csak azért kell egy weboldal, hogy elmondhatsd magadról: “mostmár nekem is van honlapom!” , akkor mindenképpen egy ingyenes weboldalkészítő szolgáltatást ajánlok.

Azonban ha üzleti terveid is vannak vele, netán még bevételt is szeretnél termelni vele, akkor nagy hiba lenne ingyenes weboldallal vesződnöd. Az ingyenes weboldalak alkalmatlanok arra, hogy megvalósítsd az egyedi elképzeléseidet. Nem lesz mérhető a forgalom, valamint esélytelen a keresőoptimalizálása is. Továbbá mennyire hiteles egy olyan cég, amelyiknek a domain neve : www.szuperceg.freeweb.hu?

 

 

Hogyan zajlik az ötletelés?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

A legnehezebb feladat a weboldalad céljának meghatározása. Az egész koncepció ezen cél mentén épül fel, egy cél nélkül megépített weboldal csak dísznek van. 

A marketing cél meghatározása után érdemes szétnézni a konkurencia weboldalai közt, ők milyen aloldalakból építik fel az oldalukat, milyen szolgáltatásokat kínálnak, stb. Nem az a cél, hogy a versenytársunk weboldalát lemásoljuk, hanem az, hogy inspirálódjunk. Ezt követően kialakítjuk az oldal menütérképét, struktúráját, meghatározzuk a weboldal fő színeit (max. 3), a használt betűtípusokat. A weboldal formai vázát én 1-2 héten belül elkészítem, melyet ha jóváhagysz, következik az érdemi tartalmi rész feltöltése.

A weboldal tartalmi elemei : szövegek, képek, videók, melyeket ideális esetben te készítesz el. A saját vizuális anyag használata személyességet üzen, a stock fotók személytelenebbek. 

Hogyan néz ki az előzetes terv?

céges weboldal üzleti weboldal debrecen

A weboldalad a munkafázisban inkogító módban van, tehát csak az láthatja, aki belép az admin felületre. Az előzetes tervet, azaz weboldal vázlatát úgy mutatom be Neked, hogy ideiglenesen kikapcsolom az inkognító módot, így ez alatt az idő alatt átböngészheted a weboldalt. Ezen a ponton még lehetőség van egy egyszeri módosításra, ha valami mégsem nyeri el a tetszésed. 

Amennyiben a tartalomkészítést is rám bízod, szövegíró partnerem megírja Neked a keresőoptimalizált szöveget, melyet miután jóváhagytál, én felteszek a weboldalra.  

 

Mit tartalmaz az árajánlat?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Az árajánlat tartalmazza a kért weboldalkészítés csomag alapárához tartozó szolgáltatásokat. Azokat az extra szolgáltatásokat, amelyeket az alapcsomag nem tartalmaz, tételesen feltüntetek az árajánlatban. Ilyen lehet például a pop-up ablak, chatbot, LearnDash LMS integráció, Google Analytics integráció, többnyelvű weboldal, slider, videó beágyazás, stb. 

Az árajánlatban szereplő ár egy egyszeri költség, amely 2 részletben történő megfizetés esetén érvényes. Az árajánlat elfogadása esetén a végösszeg 50%-a kerül számlázásra a megrendelő felé, melyet 8 napon belül kell kiegyenlítenie. A fennmaradó összeg a weboldal átadását és elfogadását követően kerül számlázásra, a számla kifizetésére megrendelőnek a kiállítástól számított 15 napja van.

 

Mi lesz, ha nem tetszik a terv?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

A weboldal terve az előzetesen megbeszéltek alapján készül el, így annak minden eleme jóvá lett hagyva. Azonban ha mégsem tetszik a terv, egy alkalommal ingyenesen módosítom a weboldalt a kérésnek megfelelően. 

A weboldal átadása után a tartalmi és design elemek módosításának költsége 5 000 Ft / megkezdett óra + Áfa. 

 

Mit takar az 1 év garancia?

weboldalkészítés honlapkészítés Debrecen

Amennyiben az általan javasolt tárhelyszolgáltatónál hosztol, a weboldal működésére 1 év garanciát vállalok. Ebben az időszakban minden garanciális hibát kijavítok.

A garancia nem vonatkozik a felhasználó által okozott hibára, annak javítási költsége 5 000 Ft / megkezdett óra + Áfa. 

A weboldal átadása utáni 1 évben havonta egyszer biztonsági mentést készítünk az oldalról és aktiváljuk a frissítéseket. 

A weboldal későbbiekben igény szerint bővíthető űrlapokkal, bővítményekkel, aloldalakkal.

 

ahol elérsz

@veronetwebdesign

@veronet_webdesign

Hagyj üzenetet!

Adatvédelem

Weboldalakat készítek.
Nem Neked, hanem Veled!

info@veronet.hu

Irodánk címe

4033 Debrecen Szárazi Ferenc utca 31/3.

Elérhetőségek

+36 (70) 410-4293
info@veronet.hu